CORPUS 2021

DEL 2 AL 7 DE JUNY
Al saló de les Homilies d’Organyà, exposició «Canvia el Xip. Recicla’ls!»
Mostra organitzada pel Servei de Biblioteques de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya.
De dilluns a dissabte, en horari d’obertura de la biblioteca, i el cap de setmana, també de 5 de la tarda a 8 del vespre

DIJOUS 3, DIA DE CORPUS
A la 1 del migdia:
Tronada a la plaça Major

DEL 4 AL 20 DE JUNY
Al Celler de Ca l’Aguilar, exposició «Nou nius nous (per a espècies humanes no tan noves)». Mostra de l’artista Joma
Divendres, dissabtes i diumenges d’11 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre. Els dies 4, 5, 6 i 20 (matí i tarda), 11, 13 i 18 (matí) i 12 i 19 (tarda), visita comentada pel propi artista.

DIVENDRES 4
A les 8 del vespre:
A la plaça de Ramon Llumà, espectacle literari La boca descosida, recital poètic a càrrec d’Alba Mascarella.
Acte de celebració del sisè aniversari de la Biblioteca Carles Morató. Les places són limitades, motiu pel qual es demana inscripció prèvia per correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat, per telèfon, al número 973 48 38 39, o bé presencialment a la biblioteca.

DISSABTE 5
A les 11 del matí:
Des del campanar de la catedral, repic de campanes anunciant l’inici de les festes

A les 12 del migdia:
Tronada a la plaça Major

A les 6 de la tarda:
A la plaça de l’U d’Octubre, espectacle familiar Les vacances de Madame Roulotte, a càrrec de la companyia La Bleda
Recomanat per a infants a partir de 3 anys

A 2/4 de 7 de a tarda:
A la plaça Major, audició de sardanes interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona

DIUMENGE 6
A la plaça de Palau, catifa de flors i serradures de colors realitzada per l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret

A 2/4 de 10 del matí:
Galejada als quatre portals de la colla de Trabucaires de Solsona en commemoració del 450è aniversari de la primera galejada a la ciutat realitzada en honor a la victòria de la batalla de Lepant.

A les 11 del matí:
Missa concelebrada presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona. Enguany, la processó es durà a terme a l’interior de la catedral

A continuació, a la plaça Major, amb capacitat limitada i públic assegut, ballets tradicionals d’óssos, cavallets, drac, nans, ball de bastons, àliga i gegants, acompanyats musicalment per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Es reservaran places per a persones de mobilitat reduïda, autoritats i membres de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, i s’assignaran cent localitats per sorteig a infants acompanyats per una persona adulta (una per unitat familiar). Per participar al sorteig, que es realitzarà el 4 de juny, cal inscriure’s prèviament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, o bé per correu electrònic a ajuntament@ajsolsona.cat.

Per al conjunt de la ciutadania, retransmissió en directe dels ballets a través de les televisions locals i del canal de l’Ajuntament de Solsona Youtube, a càrrec de Televisió del Berguedà i La Xarxa.

Projecció de les imatges en directe a la Sala Polivalent. Per assistir-hi, cal reservar l’entrada (gratuïta) de forma anticipada a https://entrades.turismesolsones.com.

Tot seguit, tronada

A les 7 de la tarda:
A l’auditori de la Sala Polivalent, recital de violí i flauta a càrrec de Txell Riera i Martina Marsal, alumnes del Conservatori de Cervera
Cal reservar lloc a la secretaria de l'Escola Municipal de Música
Organitza: Escola Municipal de Música de Solsona

Al Teatre Comarcal, festival del cinema de muntanya Torelló Mountain Film en el seu tour 2021. Projecció de les pel·lícules Made in Voyage, de Wiley Kaupas i Joey Schusler (Premi Cervesa del Montseny al millor film +Xtrem), i Everest - The Hard Way, de Pavol Barabas (Premi FEDME especial del Jurat).
Ho organitza: Centre Excursionista del Solsonès
Hi col·laboren: Ajuntament de Solsona i Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

 

EXPOSICIONS

‘Canvia el Xip. Recicla’ls’

Coincidint amb el Dia Mundial el Medi Ambient, la Biblioteca Carles Morató acull la mostra impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a fomentar la recollida i el reciclatge, així com la reparació dels aparells elèctric i electrònics.

Saló de les Homilies d’Organyà
Del 2 al 7 de juny
De dilluns a dissabte, en horari d’obertura de la biblioteca, i el cap de setmana, també de 5 de la tarda a 8 del vespre


‘Nou nius nous (per a espècies humanes no tan noves)’
Joma

 


A partir d’objectes reals d’ús comú i petites figures de bronze, en una atmosfera intimista tènuament il·luminada, aquesta mostra de Joma proposa una mirada poètica i un pèl irònica sobre nosaltres. Una col·lecció de nou composicions de la qual formen part nou textos molt breus del propi artista que cal llegir en la intimitat de cada niu.

Celler de Ca l’Aguilar
Del 4 al 20 de juny
Divendres, dissabtes i diumenges d'11 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 les del vespre
Els dies 4, 5, 6 i 20 (matí i tarda), 11, 13 i 18 (matí) i 12 i 19 (tarda) es podrà gaudir de la visita comentada per l’artista.
A causa de les característiques de la sala, la capacitat màxima permesa és de quatre persones.


ACTIVITATS FAMILIARS:

"Travessa la línia i viu l'arqueologia!"

Els serveis educatius del Museu de Solsona ofereixen a les famílies la possibilitat d'endinsar-se en el món de l'arqueologia amb dues propostes gratuïtes vinculades a l'exposició "El solsonià. Viure i morir al neolític mitjà".

Sempre que el Museu estigui obert, les famílies poden prendre part en dues propostes gratuïtes i amb reserva prèvia

1. Pren la guia de paper i investiga. Seguint unes indicacions, els infants són reptats a experimentar amb llavors, ossos, eines... i compartir-ne els resultats com a autèntics científics. Aquesta activitat es pot complementar en un espai de contes i àlbums il·lustrats per documentar-se sobre la prehistòria, la línia del temps i el cos humà, entre molts altres temes.

2. Fes d'arqueòleg! El museu permet treballar en una simulació d'un jaciment arqueològic per excavar, documentar, fotografiar o dibuixar. Els participants es familiaritzaran amb una reproducció de la cista del Camp de la Bruna, un enterrament del solsonià a Lladurs.

Qui estigui interessat en aquestes activitats ha de demanar hora prèviament, per telèfon al 973482101, o bé per correu electrònic a museu@museusolsona.cat.

 

BALL DE BASTONS I CAVALLETS

Les persones interessades a participar al ball de bastons o als cavallets es poden inscriure a l’Ajuntament fins al dia 6 de juliol de 2021.

 • Edat mínima per entrar a formar part del ball de bastons: l’any que es compleixen 7 anys. Per als cavallets: l’any que se’n compleixen 11.
 • Edat màxima de permanència al grup: els primers, fins a la festa del Corpus de l’any que compleixen els 11 anys; i els segons, l’any que se’n compleixen 14.
 • Per formar part del ball de bastons i els cavallets els membres participants han d’estar empadronats a la ciutat de Solsona.
 • Temps mínim de permanència: dos anys.
 • Si el nombre de sol·licituds és superior al nombre de baixes corresponents, l’admissió dels sol·licitants s’efectuarà per sorteig.
 • Les obligacions dels membres de ball de bastons i cavallets són:
  - Assistir als assaigs i a qualsevol altra convocatòria
  - Tenir cura dels vestits
  - Mantenir un comportament adient en totes les actuacions
 • El sorteig per entrar a formar part del ball de bastons i dels cavallets es durà a terme el divendres 9 de juliol a les 8 del vespre a l’Ajuntament.
 • Un cop fet el sorteig, les persones interessades que no hagin pogut accedir a la comparsa caldrà que s’inscriguin novament a la propera convocatòria. Les llistes no es mantindran d’un any per l’altre.

L’Agrupació de Geganters de la Ciutat de Solsona desitja a tots els solsonins i visitants una bona festa del Corpus!

MESURES DE PREVENCIÓ

L’organització demana la col·laboració de la ciutadania per respectar les mesures determinades pel Departament de Salut per evitar la propagació del coronavirus. Per aquest motiu, ens hem vist obligats a adaptar el format dels actes. Demanem al conjunt de la població que en tot moment eviti les aglomeracions i segueixi les indicacions dels organitzadors i del personal que treballa per fer complir les mesures de seguretat establertes.

POSSIBLES ALTERACIONS DEL PROGRAMA

Aquest programa es pot veure alterat atesa la situació d’excepcionalitat que vivim i en funció de l’evolució de la pandèmia.

 

Cliqueu per veure les notícies