CORPUS 2018 (Cliqueu per veure les notícies)

DISSABTE 26 DE MAIG

A les 6 de la tarda:

A les instal·lacions d’Arrels Secundària, festa de fi de curs de l’Escola Arrels

DEL 27 DE MAIG AL 17 DE JUNY (diumenges)

A les 4 de la tarda:

A la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut, 1r Campionat d’Escacs de Solsona
Ho organitza: Club d’Escacs L’Elefant

DIUMENGE 27

A les 12 del migdia:
Al Teatre Comarcal, concert de les formacions de l’Escola Municipal de Música de Solsona

DIJOUS 31, DIA DE CORPUS

A les 9 del matí:

Al Teatre Comarcal, 1r Congrés del Patrimoni Miner, història de la mineria i història de la geologia a Catalunya. Homenatge a Lluís Maria Vidal

A la 1 del migdia:
Tronada a la plaça Major

DIVENDRES 1 DE JUNY

A les 7 de la tarda:
A l’auditori de la Sala Polivalent, presentació del llibre Junts recordem Setelsis, en commemoració del 50è aniversari de l’escola

A les 7 de la tarda:
Al Museu Diocesà i Comarcal, presentació del llibre Capellans erudits. Eclesiàstics al capdavant de l’acció patrimonial, museística i recerca historicoartística a Catalunya al segle XX, en el marc de la IV Jornada de Museus i Patrimoni de l’Església de Catalunya. Tot seguit, es durà a terme la xerrada “El Museu Diocesà de Solsona durant la dictadura franquista: la tasca del Dr. Antoni Llorens”, a càrrec de Maria Garganté i Carles Freixes

DISSABTE 2

A les 11 del matí:
Des del campanar de la catedral, repic de campanes anunciant l’inici de les festes

A les 12 del migdia:
Tronada a la plaça Major. Tot seguit, cercavila tradicional del pregoner, acompanyat pels gegants i l’Orquestra Patinfanjàs, per convidar tothom a la celebració del Corpus

A les 6 de la tarda:
Al pati de l’escola, festa de fi de curs de l’Escola El Vinyet
(en cas de pluja l’acte es traslladarà a la Sala Polivalent)

A 2/4 de 7 de a tarda:
Sardanes a la plaça Major interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona

A les 11 de la nit:
Baixada del bou, la mulassa i el drac, acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs i exhibició del ball del drac a la plaça Major. Tot seguit, roda de foc

DIUMENGE 3

A 2/4 de 10 del matí:
Cercavila amb la participació dels Trabucaires de Solsona

A 3/4 d’11 del matí:
Baixada de la corporació municipal, juntament amb la pubilla, l’hereu, les donzelles d’honor i els fadrins, els gegants, el ball de bastons, els cavallets, el bou, la mulassa, el drac, l’àliga i altres elements tradicionals. Sortida de la casa consistorial cap a la catedral als acords de l’Orquestra Patinfanjàs

A les 11 del matí:
Missa concelebrada presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona. Solemne processó per la plaça de la Catedral, el carrer de Sant Miquel, la plaça Major i benedicció a la plaça de Palau

A continuació, a la plaça Major, exhibició dels ballets tradicionals d’óssos, cavallets, drac, nans, ball de bastons, àliga i gegants, acompanyats musicalment per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Finalment, tronada i pujada fins a la casa consistorial

A les 6 de la tarda:
Pels carrers del nucli antic, concert Cantem al carrer, a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona amb la col·laboració de l’Àtic Taller Musical, Amisol i l’Escola Municipal de Música

A les 8 del vespre:
Projeccions al Teatre Comarcal de les pel·lícules Dessine-moi un Chamois, d’Anne, Erik i Véronique Lapied (Gran Premi 2017, Premi FEEC a la millor fotografia i Premi Boreal al millor guió), i The Eyes of God, d’Olaf Obsommer (Premi Cervesa del Montseny al millor film +Xtrem)
Ho organitza: Centre Excursionista del Solsonès
Hi col·laboren: Ajuntament de Solsona, Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA

Reserva d’espai per a persones amb mobilitat reduïda

El diumenge 3 de juny, l’Ajuntament de Solsona reserva un entarimat a la plaça Major per facilitar l’assistència als ballets tradicionals a les persones amb mobilitat reduïda. Les limitacions d’espai obliguen a regular aquesta reserva mitjançant la inscripció prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori. El termini es tancarà el dimecres 30 de maig a la una del migdia.
Hi col·labora: Creu Roja del Solsonès

Prevenció

Es demana la col·laboració a tothom que assisteixi a la plaça Major durant la tronada i la col·locació dels mascles el dia 3 de juny per evitar danys personals. Cal mantenir-se darrera del cordó en el moment de la preparació del material pirotècnic i fins que acabi la tronada.

Altres informacions d’interès:

Requisits per poder participar a les proves d’elecció de la pubilla i la donzella d’honor, l’hereu i el fadrí.

Enguany l’acte de comiat serà el dia 7 de setembre a 2/4 de 5 de la tarda a la plaça de Sant Joan. Tot seguit es farà pública la proclamació de la pubilla, la donzella, l’hereu i el fadrí de Solsona 2018. Les noies i els nois que vulguin presentar-s’hi com a candidats/es es poden inscriure fins al divendres 30 de juny a l’OAC de l’Ajuntament de Solsona. Les proves es duran a terme en el decurs de la setmana del 16 al 20 de juliol.

La inscripció s’haurà de cursar mitjançant una instància, on cal especificar els estudis i aficions de les persones aspirants. Els únics requisits per participar en el procés selectiu és tenir entre 16 i 21 anys (edat que, posteriorment, permetrà participar a l’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya) i ser solsoní/nina.

La prova constarà d’una part escrita amb preguntes obertes i de tipus test de cultura sobre Solsona, Catalunya i general i una entrevista personal.

 

XXX CONCURS DE FLORS ALS BALCONS

Bases

- Per participar al Concurs de flors als balcons cal inscriure’s a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Solsona a partir del dia 30 de maig i fins al 12 de juny.
- Les persones participants han d’ornamentar amb flors els balcons i finestres del seu domicili.
- El conjunt de la façana també es valora amb un premi especial.
- Les torretes o jardineres han d’estar col·locades a la part interior dels balcons.
- Cada domicili pot optar a un sol premi.
- El jurat passarà a valorar els balcons entre els dies 20 i 30 de juny.
- Es concedirà un primer premi de 90 euros, 12 premis de 60 euros cadascun i un premi especial a la millor façana de 180 euros.
- El lliurament de premis s’efectuarà pels volts de la Festa Major. Per recollir-los és imprescindible la presència de la persona guardonada.

 

BALL DE BASTONS I CAVALLETS

 • Les persones interessades a participar al ball de bastons o als cavallets es poden inscriure a l’Ajuntament fins al dia 2 de juliol de 2018.

 • Edat mínima per entrar a formar part del ball de bastons, l’any que es compleixen els 7 anys. I per als cavallets, l’any que se’n compleixen 11.

 • Edat màxima de permanència al grup: els primers, fins a la festa del Corpus de l’any que compleixen els 11 anys; i els segons, l’any que se’n compleixen 14.

 • Per formar part del ball de bastons i els cavallets els membres participants han d’estar empadronats a la ciutat de Solsona.

 • Temps mínim de permanència: dos anys.

 • Si el nombre de sol·licituds és superior al nombre de baixes corresponents, l’admissió dels sol·licitants s’efectuarà per sorteig.

 • Les obligacions dels membres de ball de bastons i cavallets són:
  • Assistir als assaigs i a qualsevol altra convocatòria
  • Tenir cura dels vestits
  • Mantenir un comportament adient en totes les actuacions
 • El sorteig per entrar a formar part del ball de bastons i dels cavallets es realitzarà el divendres 6 de juliol a les 8 del vespre a l’Ajuntament.

 • Un cop s’hagi realitzat el sorteig, les persones interessades que no hagin pogut accedir a la comparsa caldrà que s’inscriguin novament a la propera convocatòria. Les llistes no es mantindran d’un any per l’altre.

 

L’Agrupació de Geganters de la Ciutat de Solsona desitja a tots els solsonins i visitants una bona festa del Corpus!

 

Cliqueu per veure les notícies